Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın İran rejimi açıklaması:

   


        "Iran hükümeti yine çıldırdı."

     Son zamanlarda gündemden hiç düşmeyen Zengezur koridoru konusunda İran molla rejimi de kendisine pay çıkarmakta, dost olduğu Ermeniler e destek amacıyla saçma sapan sözlerle, Türk dünyasına açılan kapımız, Turan'ın kilidi konumunda bulunan, Zengezur koridorunun Türk tarafına verilmesi durumunda,  Ermenistan ile bağlarının kopacağını bildikleri için, yeni kurulan  Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyetimize de engel olmak adına tehditkar tavırlar içeren söylemler yaymaktadır, savaş sebebi diyerek, Türk Milletinin davasından vaz geçeceğini sanmaktadır, bilinmelidir ki TÜRK Milleti Ulus kavramını taşıyan en köklü millettir.

     Nahçıvan özerk Cumhuriyeti toprakları da Türk'ün öz toprağıdır. İran molla rejiminin,  Hak talebinde bulunmasınin sebebi ise,  asırlar süren Türk'e düşmanlıkları nedeniyledir. 

     Bilinmelidir ki Acunda bulunan tüm varlığın tek sahibi, adalet sağlayıcısı Türklerdir, daima bu böyle olmuştur. Sonsuza kadar da böyle devam edecektir. 

     Türk'ün öz toprakları olan, asil ve kadim Türk soyunun kanı ile aldığı, canını verecek kadar bağlı olduğu Asya, Kafkasya da asla vaz geçilmez davamız vardır. Adı TURAN dır.  Adı Türk Birliği olması farketmez.   Kızılelmamız , kızıl çizgimiz ise vatanımızdan başka birşey değildir. 

      İran hükümeti  rejiminin asılsız talebi bizi alakadar etmemekte, tehditleri bizi korkutmamakta, hatta toprak talebi kaale alınır bir önem arz etmemektedir. 

      Aksi takdirde Türk milletinin öz evlatları asil kanında bulunan her vazifeyi kusursuz olarak yerine getirecek kudrete sahiptir. 

Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne Türkistan,

Vatan , müebbet bir ülkedir TURAN. GHA/ Haber No; 1 / 





Yorumlar