GÖYÇE-ZENGEZUR 8. BAĞIMSIZ TÜRK DEVLETİ CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI RİZVAN TALİBOV’UN , TÜRKİYE CUMHURIYETİ CUMHUR BAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOGAN VE MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR ‘ A 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMASI 


      Muzaffer , Şanlı Türk Ordusunun, Ulu Komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ ün verdiği emirle 20/21 Ağustos 1922 gecesi 1’inci ve 2’nci Ordu Komutanlarını da Cephe Karargâhına toplayarak  Genelkurmay Başkanı ile Cephe Komutanını da yanında bulundurarak, taarruzun nasıl yapılacağını harita üzerinde kısa bir savaş oyunu şeklinde açıkladıktan sonra, Cephe Komutanları’na o gün vermiş olduğu emri tekrarladıktan sonra, Komutanlar harekete geçti. 

    Bütün yürüyüşler gece yapılacak, birlikler gündüzleri köylerde ve ağaçlıklar altında dinleneceklerdi. Taarruz bölgesinde, yolların düzeltilmesi v.b. çalışmalarla düşmanın dikkatini çekmemek için diğer bazı bölgelerde de benzeri yanıltıcı hareketlerde bulunulacaktı

      24 Ağustos 1922’de karargâhını Akşehir’den, taarruz cephesi gerisindeki Şuhut kasabasına getirterek, 25 Ağustos 1922 sabahı da Şuhut’tan savaşı idare ettiği Kocatepe’nin güneybatısındaki çadırlı ordugâha naklettikten sonra , 26 Ağustos sabahı Kocatepe’de hazır hale geldikten sonra , Sabah saat 5.30’da topçu ateşiyle taarruz başladı. 30 Ağustos tarihinde, düşmanın denize dökülmesiyle sonuçlanan zafer, büyük taarruz , yurt toprakları işgal edilmiş Türk Milletinin sadece bağımsızlığı,  özgürlüğüyle sınırlı kalmamış , tüm dünya milletlerinin, işgal edilmiş topraklarını, tekrar kazanabilmesi için verilmiş hedef haline gelmiştir. Büyük Zafer sadece Türkiye Cumhuriyetinin değil, toprakları işgal edilmiş tüm Türk Dünyasının da , Zaferi olarak tarihte haklı yerini almıştır. 

     Bugün işgal edilmiş topraklarımızı almak için verdiğimiz mücadelede, Ulu Önder Atatürk ‘ ün verdiği istikamet , hedefle yürütülmektedir. 

    Ülkesinin kurtuluşu,  bağımsızlığı için Şehit olmuş, yaralanıp Gazi olmuş Türk Askerlerinin , Ulu Türk  Halkının Bayramını en içten dileklerimle Kutluyorum .


                                                                                   Rizvan Talibov

                                                       Göyçe-Zengezur Türk Devleti Cumhurbaşkanı

Yorumlar